donderdag 27 september 2012

dinsdag, woensdag, donderdag...


Woensdag 26 september
Gister hadden we ineens weer geen internet. Helaas. Dus we moesten ons zonder computer vermaken. Dat lukt dan ook best wel. Thijs en Ellen zijn enthousiast met Lego aan de gang gegaan. Ik heb eindelijk geleerd… Niet een hele map met voorbeelden tegelijk over de vloer, dan beginnen ze aan 10 dingen en maken niks af. Allebei een boekje en zie maar dat het in elkaar komt. Dat lukte best goed. Al vraag ik mij af wie het meeste gemaakt heeft. Ik vermoed Thijs. Toch waren ze samen heel leuk bezig. Heerlijk dus, zo’n dagje. Alleen een beetje irritant dat je geen verhaal kwijt kunt (behalve dan in Word…) en ik had een skype-afspraak. Dat ging ook niet lukken. Probeerde ik een sms te sturen, kwam niet aan. Ik denk dat ik een oud nummer heb. Marlies, we maken een nieuwe afspraak!
Ard bracht gisteravond Theo naar judo. Kwamen ze langs het partijgebouw (stel je er niet te veel van voor) van PS. Zeg maar: onze PVV… Er stonden heel veel auto’s. Ze kregen allemaal PS-vlaggetjes. Waarschijnlijk heeft hun leider er een vlammend betoog gehouden. Hem een beetje kennende vanuit de media zal dat ongetwijfeld met de nodige scheldwoorden en dreigementen gepaard zijn gegaan. Hij heeft in de krant al gezegd dat hij de gouverneur ‘op straat wel zal tegenkomen’. Het punt is dat de formateur mensen heeft gevonden die in het interim-kabinet zullen gaan. Ze worden nu gescreend. Heel belangrijk, dat is 2 jaar geleden niet gebeurd en daar hebben we met elkaar de wrange vruchten van geproefd. Vrijdag of begin volgende week zullen ze beëdigd worden. Nu heeft ook mp Schotte al gezegd dat hij niet zal opstappen. Deze confrontatie zat er al bijna 2 maanden aan te komen. De komende dagen zullen we de radio nauwlettend in de gaten houden. Als je dan ook geen internet hebt is het helemaal vervelend!
We spoelen inmiddels de regentijd in. Het is nu half 10 in de ochtend. We hebben net een enorme bui gehad. Regen , maar vooral onweer. De stoppen zijn gesprongen. Het knalde hier achter elkaar door. Blijkbaar is het vlakbij ook ingeslagen. Bij die flitsen gaan er ook allerlei alarmen van auto’s af. Je ziet de flits en gelijk hoor je dan alarmen gaan. Ik hoorde ook de stoppen omspringen. De bui drijft nu af. Al zie ik in de verte al weer donkergrijze wolken aankomen. Even een streepje zonlicht tussendoor. Ik houd nog maar even de stekkers eruit, althans van de computers. De koelkast zal ik zo eens even checken…. Die kunnen we niet missen. Het koelt er wel van af! Als dan de zon weer gaat schijnen dan kan het ineens weer heel benauwd zijn. Maar zo te zien hebben we voorlopig nog niet echt zonneschijn. De eerste plassen verschijnen in de lege rooi.
Dan ga ik toch zometeen maar eens naar de Marnix school. Vroeger zat Ard daarop… Wel grappig, nog hetzelfde gebouw. Met een heel mooie, grote bieb. Eens even de kunst afkijken!
1 uur in de middag
Bij de Marnix geweest. Wow, dat ziet er mooi uit! Voordat wij het zo voor elkaar hebben op de Dividivi…
Nu zitten we even bij Zuikertuintje. We moesten een cadeautje kopen voor Ellen haar vriendinnetje. En voor Theo een A3-vel om een presentatie op te maken. Gelijk heb ik een grafische rekenmachine gekocht voor Theo. Hadden ze ook bij de Bruna. Wel een rib uit m’n lijf. Maar zo heeft hij deze tenminste voor de toetsweek. Met één ijsje voor Thijs en Ellen samen zijn we bij Bella Italia gaan zitten. Doet het internet het daar ook niet! Balen. Misschien komt het nu wel door de onweersbuien die over zijn getrokken. Het is behoorlijk tekeer gegaan, vertelden de kinderen ook. In Emmastad is de bliksem ingeslagen, zei Ellen, ze hadden de rook gezien vanuit hun klas.
Nu willen Ellen en Thijs nog even bij de Top-1-toys kijken. Dan gaan we weer op huis aan.
10 uur in de avond
Nog steeds geen internet. Ard heeft al zijn best gedaan om UTS te bereiken. Elke keer in de wacht gezet, waarna na een tijdje de verbinding werd verbroken. Uiteindelijk, na 2 uur bellen, vanavond had hij een meneer aan de telefoon (inmiddels mijn telefoon, want Ard had zelf zijn beltegoed al op) die beloofde dat hij het kon verhelpen. Daarvoor moest hij de mail gebruiken. Uiterlijk morgenochtend, misschien vanavond nog. Nou, vanavond gaat het niet meer worden. Dat snap ik nu wel. Dus zal het morgenochtend worden. Als we geluk hebben.
Ard is vanavond naar SSC geweest. Vanwege het gratis onderwijs, waar niemand gelukkig van wordt, moeten we ons laten registreren. Eerst een hele zoektocht door huis naar de paspoorten van de jongens. Waren meegeweest naar Miami, dus konden nooit ver weg zijn. Wat kun je toch lang lopen zoeken naar dingen die je niet teruglegt op de plek waar ze normaal gesproken zouden moeten liggen! Ze zijn weer boven water. Het is gelukt.
De politieke spanning stijgt. Want Schotte en co hebben beloofd dat ze niet hun kantoor verlaten. Het is allemaal de schuld van Nederland en de gouverneur. Zoals gewoonlijk. Laten ze ons maar met geweld eruit halen, is er gezegd. En dan? Wat moet je met het hele zootje als ze dan verwijderd zijn? Gelijk de cel in?? Scheelt misschien straks weer zoeken… Je mag hopen dat de gouverneur en de Staten en de nieuwe ministers hier al over na hebben gedacht. Het wordt hoe dan ook een confrontatie.
Na de hevige buien van vanochtend, scheen dus vanmiddag gewoon weer lekker de zon. M’n wasje is toch nog droog geworden. De gewone dingen kan ik wel aan het rekje hangen, maar lakens is iets lastiger. Vanavond begonnen de kikkers ook gelijk weer te kwaken. Een heel apart geluid, dat we lang niet hebben gehoord. Pas nu na de regen weer. Ze kwaken, denk ik, in het Papiamentu. Het is in elk geval geen kikker-nederlands.

Donderdag 27 september
Vanmorgen bij de Dividivi gebiebt. Het was weer gezellig. We hebben samen (Tamara en ik) gebrainstormd over hoe we alles voor ons zien. Nu nog met meester Wendell overleggen. Het wordt vast heel leuk. Maar alles kan niet in één keer. Jammer genoeg lag ook op de Dividivi nog steeds het internet eruit. (Alhoewel ik achteraf blij ben dat ik niet op internet kon…) Ik heb nog wel een hele rij boeken ingevoerd in Word. Ik heb ook al een opzetje gemaakt om de kasten schoon te maken. Als we alle weken wat doen, dan blijft het netjes.
Met Ellen en Thijs ben ik toen naar Otrobanda gereden. Thijs moest weer naar de oefentherapeut. Hij doet heel goed zijn best. Heeft laten zien hoe goed hij kan touwtje-springen! Dat moeten we nu ook thuis oefenen. Gelukkig heeft Ellen een springtouw. We waren wat eerder aan de beurt, dus waren we ook op tijd klaar. Daarna konden we Theo en Arjan meenemen, die kwamen er net aanlopen! Een mazzeltje voor ons allemaal.
Thuisgekomen deed het internet het inderdaad weer. Dus gauw even kijken op de mail enzo. Ik schrok zo toen ik daar las dat een oud-klasgenoot van Theo plotseling is overleden. Zomaar, als ik het goed begrepen heb door een hartstilstand. Nog maar 16 jaar! Ongelooflijk. Ze hebben altijd bij elkaar in de klas gezeten, basisschool, VMBO… Heel de tijd ben ik er mee bezig geweest in mijn hoofd. Graag was ik ook vanavond naar de kerk gegaan. Nu zijn we in gedachten in Zeewolde. We zijn er allemaal ondersteboven van. Wat een heftig jaar in de kerk, daar!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Vreugdenhillen,
ja, een heftig jaar! Het lijkt wel of God de gemeente van Zeewolde door elkaar schudt. Er is maar één plek waar je dan naar toe kan, naar Hem. Had gisteravond contactavond op school. Tussen de gesprekken door denk je er dan steeds aan, ook al ken ik ze niet persoonlijk.
Heb gemerkt hoe snel je je zorgen maakt als je een paar dagen niets van jullie hoort. Maar gelukkig, vanmorgen was je er weer via internet. Lees ik meestal voordat ik naar school ga: Curaçao en de krant. Vaste onderdelen van het ontbijt.
Groetjes
Anja