vrijdag 7 september 2012

ZtotZ

En wederom moeten we de Z tot Z vanaf hier meemaken. Er zijn zo van die momenten.... Dit snappen natuurlijk alleen de Zeewoldenaren.
Van Zeewolde tot Zeewolde is een tocht van 110 km wandelen door Zuidelijk Flevoland. In 24 uur. Ard heeft dit een stuk of 8 keer gedaan. Theo heeft hem 2 keer helemaal uitgelopen. Mijn moeder deed ook mee. En ik heb een keer de helft gelopen. Ook leuk, trouwens.
De sfeer is ongelooflijk leuk. Als je één keer meegedaan hebt, wil je weer. Dus ja, daarom missen we nu Zeewolde wel! Maar, om Theo nog eens te citeren, je kunt niet alles hebben. We blijven daarom toch maar hier...
In elk geval zitten we enthousiast bij te houden wie waar is. Tenminste, als de computer ook zo ver is.
En ja, zo te zien zitten de meesten al een heel eind van Zeewolde. Lopen daar nu midden in de nacht. Maar ik heb begrepen dat het lekker weer is. Traditiegetrouw zal het ook wel warm zijn, het laatste stuk vanaf Biddinghuizen...Uit de wind in de zon.



Vanmiddag zijn we lekker naar de baai geweest. Het is heel zonnig, weinig wolken, warm met een heerlijke bries. Oftewel: tropisch. Prima. Theo en ik hebben juist vandaag geconstateerd dat het dit jaar veel minder regent dan vorig jaar. We hebben ook nog heel weinig onweer gehad. Het echte regenseizoen is ook nog niet begonnen, maar vorig jaar viel er ook in juli en augustus regelmatig een flinke bui. Nu maar heel af en toe.


Ard en Theo zijn na de judotraining nog even bij de PAR langs geweest. Theo is nogal fan van die partij. Hij heeft nu een shirt gescoord. De gele vlaggetjes hangen al in alle slaapkamers. Maar wij weten nog niet zeker of we PAR gaan stemmen. Ik neig naar PAIS. We moeten ons nog gaan buigen over de plannen van PAIS. Hoe dan ook, ze zijn beter dan de regering van nu.
Vanmorgen hoorde ik ergens op radio 1 dat iemand van radio Wereldomroep iets vertelde over stemgedrag van Antillianen. Dat die weinig geïnteresseerd zijn in de verkiezingen in Nederland. En dat er hier heel anders reclame gemaakt wordt voor partijen. Niet met lijsttrekkersdebatten enzo. Nee, hier wordt je rekening betaald, krijg je een voedselpakket. Of een koelkast of vriezer, of een Black Berrie... Er werd vrolijk om gelachen. Maar het is waar. En zeg nou zelf: als je al niks te verliezen hebt: geen werk, geen inkomen, alleenstaande moeders, honger en een gammel huisje. Dan ben je toch blij als er iemand komt die je geld geeft of eten of een apparaat. En alles wat hij belooft geloof je dan en dan ga je wel stemmen op zo iemand. Wat zou je je dan nog druk maken over andere partijen? De echte politiek snap je toch niet.



En zo komen MFK en PS aan hun stemmen. De bario's in en stemmen kopen. Genoeg (te veel) mensen die geen opleiding hebben en nergens naar kijken. Dus wordt het spannend. Als deze regering weer gaat winnen dan wordt het een snelle gang naar faillissement van Curaçao. We zijn al een eind op weg... Laten we hopen dat de mensen wakker worden voor het te laat is.

Geen opmerkingen: