dinsdag 11 september 2012

Wie gaat er aan het langste eind trekken?

Een lachertje vandaag: het parlement, zeg maar de oude Staten, hebben vanmorgen het jaar afgesloten en het nieuwe regeringsjaar geopend. Een handjevol...



De nieuwe Staten beraden zich op volgende stappen. Iedereen, althans iedereen die niet voor PS en MFK is, wacht met spanning af wat de volgende zet is. Gaan ze nu een vergadering beleggen en moties van wantrouwen tegen de ministers neerleggen? En hoe gaat de regering daarop reageren? Ik heb zo'n vermoeden dat Asjes dit niet volgens het reglement van orde vindt, dus niet geldig. Maar zo voor en na zijn er mensen geweest, advocaten enzo (en je mag aannemen dat die er wel een redelijke kijk op hebben) die min of meer aanmoedigen om het hele zootje naar huis te sturen. Dat gaan ze natuurlijk niet willen, de regering, en dan wordt het eindelijk tijd dat de Gouverneur op zijn strepen gaat staan. Tot nog toe heeft die weinig van zich laten horen. Het schijnt dat dat ook niet echt kan, hij mag niet teveel doen en zeggen, maar in dit geval komt het niet sympathiek over. Hij heeft in de afgelopen tijd never nooit zijn eigen mening laten horen. Dat wordt hem door het gros van de bevolking niet in dank afgenomen!
Al met al een boeiende tijd. En het valt me meer dan 100 % mee dat alles nog zo netjes verlopen is. Er wordt wel verbaal geweld gebruikt maar tot nog toe zijn er geen mensen op de vuist gegaan. Terwijl er wel explosieve typetjes bij zijn! Laten we hopen dat het zo blijft.

Vanmorgen op de Dividivi is de eerste klas bij mij langs geweest om een boek te lenen. Het was geweldig! Om de beurt, per AVI niveau, mochten ze een boek uitzoeken. Juf schreef het boek op, ik hielp her en der een beetje. En toen de eersten klaar waren met zoeken en opschrijven zochten ze een stoel en doken in hun boek. Tot alle 15 een plekje gevonden hadden. Echt, al die kinderen vielen aan op hun boek. Het was ontzettend jammer dat ik geen fototoestel had. Juf moest ze ongeveer meesleuren terug naar de klas. We hebben afgesproken dat de kinderen die hun boek uit hebben volgende week een nieuw boek uit mogen zoeken. En als ze hun boek uit hebben moeten ze eerst aan de juf gaan vertellen waar het over ging, om te checken of ze het echt gelezen hebben. Nou, gezien hun enthousiasme vanmorgen zal het wel in orde komen.
Toen wist ik ook waarom ik aan die bieb begonnen ben! Wat een kick.
Overigens was de computer nog niet geregeld. Dat wil zeggen, er staat een computer, er hangen draadjes uit de muur. Maar er is geen beeldscherm. En die draadjes moeten toch echt ergens aan vast gemaakt... Wordt vervolgd.

Nog wat leuke foto's van zondag:



Geen opmerkingen: