maandag 24 september 2012

Hoera!

De gouverneur heeft (eindelijk) besloten dat er een interim-kabinet gaat komen. Er is iemand (met kennis van zaken) gevraagd om formateur te worden.

Meerderheid
Op basis van de uitkomst van de gesprekken en de daarbij aan hem uitgebrachte adviezen, heeft de gouverneur Dito Mendes de Gouveia verzocht na te gaan welke mogelijkheden er bestaan een kabinet te vormen dat kan rekenen op een meerderheid in de Staten. De nadruk ligt hierbij op het doen terugkeren van bestuurlijke rust op Curaçao en in de relatie van Curaçao met de overige landen van het Koninkrijk.
Maatregelen
Daarnaast moet de formateur rekening houden met het voorbereiden van de Statenverkiezingen op 19 oktober, het initiëren van maatregelen die leiden tot een herstel van het democratisch bestel en het financieel en economisch vertrouwen in Curaçao. Ook moet Mendes de Gouveia de maatregelen, die een ordentelijk verloop van het proces van ‘screening’ van kandidaat-bewindspersonen na de verkiezingen verzekeren, voorbereiden. Mendes de Gouveia is verzocht uiterlijk vrijdag aan de gouverneur verslag uit te brengen van zijn bevindingen.
Dit is een artikel van Versgeperst. Een hele stap in de goede richting. Nu zijn er wel allerlei mensen die zeggen: is dit nog nodig voor 4 weken tot de verkiezingen. Maar het is zeker nodig. Nu is het einde oefening voor Schotte en zijn ministers. Dat betekent ook, mochten ze opnieuw verkozen worden..., en die kans zit er nog in...., dat ze in elk geval wel gescreend moeten worden. Laten we hopen dat de VDC, de Veiligheidsdienst, die de screening zal moeten doen, ook voor die tijd in ere hersteld is. Jongens, de bende is hier nog groter dan iedereen in Nederland beseft. Máár: er gloort hoop aan de horizon!
Nu is het natuurlijk spannend hoe het stelletje vrijdag gaat reageren. Die gaan zich niet zonder slag of stoot overgeven. Daarvoor is er te veel gebeurd. Ik stel mij voor dat de Marineboot wel in de haven ligt...
Hiermee is er ook hoop dat de verkiezingen eerlijk gaan verlopen. Want ook daar had ik een hard hoofd in.
Theo vertelde dat hij op school, met geschiedenis, regelmatig gesprekken heeft met de leraar over de politiek. Grappig hoor, om te zien hoe geïnteresseerd hij is. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe die leraar dat ziet. Dat is het leuke natuurlijk ook van opgroeiende pubers: eigen mening vormen, discussiëren. Blijkbaar niet alleen thuis, maar ook op school.
Vanmiddag heb ik eerst Thijs uit school gehaald. Daarna naar Ellen. Toen door naar de AH. Ik had al bedacht dat we dan beter bij de Albert Heijn konden gaan zitten. Die hebben een heel mooie Café-hoek. Zelfs met wifi, maar dat hebben we niet gebruikt. Thijs heeft zijn boekje, dat hij net van de school-bieb had meegekregen, uitgelezen. Ellen heeft haar huiswerk gemaakt. Verkeer, allerlei vragen over een les over luchtverkeer. Het viel me op dat ze wel moeite heeft om de goede antwoorden te formuleren, maar ze dan wel bijna foutloos op papier kan zetten. En dat is in het kader van goede spelling weer erg fijn. Daarna moest ze nog rekenen. De mensen om ons heen zullen wel gedacht hebben..... Thijs heeft een handje geholpen. Beetje dubieus. Hij had zijn boek uit en verveelde zich. Je zal rekenen toch maar leuk vinden!
Na de rekenles was het tijd om te gaan tandenpoetsen en om te kleden. We hebben goed gepoetst. Dacht ik... Handig, een grote wc, we hadden alle ruimte voor ons drieën. Toen we eruit kwamen stond er een mevrouw te wachten. Die lachte: hopi mucha! Ellen keek me aan en zei: veel kinderen. Ha, ze leert al! Ze was verbaasd, we zijn toch maar met 2 kinderen? Ja, maar je zal 2 kinderen en een moeder uit 1 wc zien komen.
De tandarts was er al. Die heeft netjes het gaatje van Thijs gevuld. Daarna mocht hij leren poetsen. Ze doet het zo leuk. Blauw spul op de tanden, overal waar vuil zit is het dan blauw. Toch niet zo goed gepoetst als ik dacht... Dus hij kon nog even flink zijn best doen. Daarna Ellen. Eerst een foto, toen poetsen. Hopelijk hebben ze er van geleerd. Ik wel, in elk geval.

Thijs heb ik vervolgens bij Kiet gebracht. Konden ze nog een poosje spelen en vanavond samen naar judo. Ellen ging naar Target. Waar ze onder leiding van Ard een toren hebben gebouwd van spekjes en spaghetti. Ooit geleerd bij Krusada op Bonaire. De kinderen waren allemaal enthousiast. Zie de foto's.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een spannende omstandigheden. Had net gebeden , ook voor C, toen ik je blog las. Er gebeuren heus nog wel wonderen, als je ze maar wilt zien.
Dat bouwen met spekkies is misschien ook wel iets voor politici? Waarschijnlijk geen spekkies genoeg? Of alle spekkies al op voordat het bouwwerk af is.
Ik ga nu weer aan het werk, na 3 vrije dagen. Wauw, wat was dat lekker na 3 weken buffelen.
groetjes uit een herfstig Nederland
Anja

Anoniem zei

dat zijn goede berichten:).
hopelijk krijgen ze dan inderdaad een goed screening, en liggen ze er uit.

mooie bouw werken hebben ze gemaakt:)
liefs
klarieke