zondag 9 september 2012

Gasten...

Vanmorgen stonden Ellen en ik al om 8 uur bij het Hilton om Margriet en haar vriendin mee te nemen. Die konden nog hun gehuurde auto meekrijgen (zo vroeg...). Dus in optocht naar de kerk. Waar we precies op tijd aankwamen. Dat wil zeggen: precies om half 9. De kerk begint meestal een tikkeltje later. We kijken hier met z'n allen niet op 5 minuten.
We hadden een mooie dienst. Dat we door Gods genade gered zijn en niet meer veroordeeld worden (Rom. 8:1). Na de dienst koffiedrinken. Dan blijkt dat Margriet hier inmiddels best al (nog...) heel wat mensen kent. Bij ons thuis zijn we nog even verder gegaan met koffiedrinken. Stuk cake erbij. Echt zondag. Het is zo leuk om dan te laten zien hoe we wonen. Margriet was er al een half jaar niet meer geweest en Gertrude, de vriendin, was helemaal verbaasd om te zien hoe het leven hier is. Dan merk je zelf dat je al zo gewend bent aan veel dingen.
Het was erg gezellig en we hadden genoeg gespreksstof. Gek hè, dat dat nooit een probleem is bij ons. De dames zijn met ons meegegaan naar onze "eigen" baai. Gertrude heeft zichzelf overwonnen door ook mee te snorkelen. Een bijzondere ervaring: je ziet wat je bijvoorbeeld in Burgers' Zoo ook ziet, maar nu zit je er zelf in. Margriet heeft zelfs nog een enorme Murene gezien. En ik heb lekker liggen lezen. Met af een toe een duik om af te koelen.


Toen wij naar de kerk gingen zijn Margriet en Gertrude naar Westpunt gereden. Onderweg bij Shete Boka langs gegaan om de Noordkust te zien.
En vanavond hebben we elkaar weer ontmoet bij Boka Sami. Op de steiger hebben we de zon onder zien gaan. De jongens hebben gevist met een lijn, niks gevangen. En ik heb broodjes zitten smeren, met kaas, sla, paprika en ketchup.



Toen het donker was hebben we Thijs en Ellen in bed gezwiept en zijn we nog met Margriet en Gertrude naar fort Nassau gegaan. Ard wilde eerst gaan uitleggen waar dat was, maar ik opperde dat het wel leuk was om mee te gaan. En het was leuk. Gaaf hoor, om zo je eiland te laten zien en er over te vertellen aan mensen die geïnteresseerd zijn.

3 opmerkingen:

Ada zei

Heb net meegedaan met een prijsvraag, en je kon tickets winnen naar Curacao.
Maar er zullen nog wel meer mensen meedoen, dus de kans dat.......

Mariëtte Koops zei

Je weet maar nooit, Ada, zou toch leuk zijn! Kom je dan wel een bakkie koffie halen??

Ada zei

Tuurlijk!