zondag 30 september 2012

nieuws

Soms gaat het nieuws sneller dan je het op kunt schrijven. In elk geval staan we wel in de belangstelling in Nederland. We hebben hier ook alles van NOS gezien en beluisterd. Ik denk dat we in geen jaren zo'n lang item zijn geweest bij het NOS-journaal.
We hebben vanmorgen in de kerk gebeden voor ons eiland, de nieuwe MP Betrian en zijn regering. Tot nog toe zijn er geen ongeregeldheden gemeld. Iets om voor te danken. Eerlijk gezegd hadden we verwacht dat het met meer rellen en geweld zou gaan. Zo zie je maar dat er echt nog wel wonderen gebeuren. Het is alleen een beetje onrustig gebleven bij Forti, de regeringsgebouwen. Inmiddels is Schotte te voet vertrokken van Punda naar Saliña. Best een wandelingetje, zeker als je bedenkt dat hij normaal gesproken met een grote SUV rijdt met sirenes en bewaking! Hoe zielig kun je jezelf vinden...

Wij hadden vanmorgen een mooie kerkdienst. Op de beamer lego-plaatjes van The Brick Testament, ter ondersteuning bij de preek. Er kwam veel commentaar op, mensen vonden dat leuk. En ook de preek sprak aan: over Jethro die Mozes het advies gaf om niet alles zelf te doen, maar capabele mannen uit het volk erbij te betrekken.
Na de dienst en het koffiedrinken in de kerk, gingen Timo en Heidy met ons mee. Zij hadden gister Ard gesproken op het strand en van het één kwam het ander. Zo zaten ze dus bij ons in de kerk. En hebben we ze uitgenodigd om met ons mee te gaan. Heel gezellig. Hoe leuk kan het zijn om mensen te ontmoeten waarmee je al een belangrijk punt gemeen hebt: het geloof in Jezus Christus.



Thijs stortte in de kerk helemaal in: koorts. Ik had het nog eerder door dan hijzelf. Dus toen we thuiskwamen heb ik hem met een paracetamol in bed gelegd. Ventilator aan, gordijn dicht. Hij sliep zomaar. Daarna was hij nog steeds niet fit. Daarom zijn Thijs en ik ook niet mee geweest naar het feest van tante Erna. Erg jammer, maar het ging echt niet.
Het was een leuk feest, vertelden Ard en de kinderen. Ze hebben gezongen en gebeden en lekkere hapjes gegeten.




Nu in afwachting van morgen. We hebben er goede hoop op dat de rust weerkeert hier op Curaçao. Dat alle commotie inzakt. En dat we langzamerhand uit het diepe dal kunnen opklimmen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dank U Heer! Dat zijn mooie berichten.
gr Anja