zaterdag 8 september 2012

Goed gestemd

Vanmorgen is Ellen met Daphne meegereden naar de zeeverkennerij. Wat een luxe. 2 weken geleden vertelde Ellen dat Daphne vlakbij Blue Bay woont en dat ze graag een keer samen wilden spelen. Dus heeft Ard vorige week eerst maar eens gevraagd of Ellen mee kan rijden. Geen enkel probleem, ze kwamen vlak langs de poort.
Zodoende zaten wij om 9 uur aan de koffie, laptop op schoot. Waarbij Ruben, ook op Facebook, zich afvroeg hoe dat kon: Ard en Mariëtte allebei op FB, Ellen niet naar de Zeeverkennerij?? Haha, we worden in de gaten gehouden.
Om half 11 zijn we samen weggegaan. Eerst naar Veeris. Daar stond aan de overkant van de weg een kolossale boomstronk. Het leek Ard erg leuk om die op de porch te hebben. Hij wilde hem samen met Wim in de Pick-up takelen. Maar Wim was er niet. Zijn we eerst maar doorgereden: naar de bank, geld halen. Waardeloos als je geen werkend pasje hebt. En toen door naar Montaña om te stemmen. Dat was in de buurt van Brakkeput waar de Zeeverkennerij is. Bij het buurthuis, waar een stembureau was, stond een delegatie van PAIS. Ard zei nog dat dit in Nederland echt niet zou mogen: bij het stembureau reclame maken! Maar het was wel leuk. De partijleider, Rosaria, was er ook. Wij hebben hem een hand gegeven. Er heerste een gemoedelijk sfeer. En nu afwachten wat er uit de stemming is gekomen. Ik begreep al wel uit Versgeperst.com dat er een behoorlijke opkomst is geweest. Je kon nu uit 3 partijen stemmen, die moesten allemaal ruim 700 stemmen ophalen om mee te mogen doen aan de verkiezingen.
We waren nog een half uur te vroeg voor Ellen, dus zijn we bij het Boathouse langs gegaan. Daar kun je zeilboten huren. Ook kun je daar zeillessen krijgen. Misschien iets voor Arjan.
Op de terugweg zijn we weer langs Veeris gegaan en heeft Ard die boomstronk in de auto gekregen, met Wim. Loodzwaar. Zo langs de kant van de weg lijkt het groot, maar meer ook niet. Toen die eindelijk op de porch stond zagen we pas hoe groot het is!! En vies...er waait nog voortdurend grond af.



Vanmiddag zijn we naar de baai geweest. Theo en Thijs gingen lopend, gelijk na het eten. Toen wij om half 3 er waren (eerst moest die stronk nog op de porch, toen de boel vegen en dweilen...) zagen we de jongens helemaal niet meer. Bleek dat ze al naar huis waren. Dus hadden wij een zeer relaxte middag. Arjan en Ellen hebben zich de hele tijd samen vermaakt en wij hadden allebei een boek. Af en toe een slokje water en een koekje.
Aan het eind van de middag is Ard naar een vergadering geweest op Blue Bay. Een groep huiseigenaren was het zat om tegen een muur aan te praten bij de Vereniging van Eigenaren en is een eigen vereniging gestart. Dit was de eerste bijeenkomst. Het hele resort is een ingewikkelde constructie. Hoe dan ook is het zinvol om informatie uit te wisselen.
En....vanmiddag is Margriet weer geland. Jippie! Morgen gaat ze, met haar vriendin die mee is, met ons mee naar de kerk en daarna komen ze bij ons koffiedrinken. Het is wel bijna een half jaar geleden dat ze bij ons is geweest. Goed om elkaar weer te zien!

Geen opmerkingen: