donderdag 13 september 2012

Knuppel in het hoenderhok

Zojuist heeft hier het nieuwe parlement vergaderd. Dan bedoel ik natuurlijk: hier, op Curaçao. 't Is niet zo dat ze hier op de achterporch hebben gezeten... Dankzij Omayra Leeflang van de PAR hebben we een beetje mee kunnen krijgen wat er precies besproken is. Er zijn moties ingediend tegen verschillende ministers. TeleCuraçao heeft de uitzending stopgezet. Ergens was nog wel een radiozender die iets liet horen, maar Omayra postte telkens op Facebook. TeleCuraçao = Tele MFK. Of angst of censuur.
Overigens is het vandaag niet zonder slag of stoot gegaan. Letterlijk. Want er was een stelletje oproerkraaiers in de stad die de vice-voorzitter met stenen hebben bekogeld en op de vuist zijn gegaan.




De vice-voorzitter is niet voor een kleintje vervaard, zodoende is het nog redelijk goed afgelopen. Maar Ard zat met een vergadering over onderwijs vlak in de buurt en zij konden daar de schermutselingen goed volgen. Ik zat thuis in onwetendheid. Blij toe! Maar deze keer is Ard ook uit de buurt gebleven toen hij wegging. De gemoederen waren te verhit.
Vanmorgen hebben we met z'n drieën zitten boeken-plakken op de Dividivischool. Dat schiet meteen lekker op. De rol was dan ook op aan het eind van de ochtend. Hopelijk kan meester Wendell nog nieuwe rollen krijgen. Anders schiet het weer niet op. En een beeldscherm was er ook nog niet. Maar het was wel een gezellige ochtend!
Ik had nog wel een idee: een sponsorloop voor nieuwe boeken. Als dat net zoveel opbrengt als vorig jaar voor de sporthal, dan kunnen we hééél veel nieuwe boeken aanschaffen. Ik heb maar vast eens gekeken op internet. Kwam wel leuke dingen tegen! Nieuwe Zoeklicht boeken, ook informatief, je kunt ook pakketten bestellen van Zoeklicht. Verder een artikel over dat het zinvol is om kinderen series te laten lezen. Vooral kinderen die moeilijk (leren) lezen. Als ze zo'n serie leuk vinden zijn ze gemotiveerder om een volgend boek te pakken. Daarom is het dan ook belangrijk om volledige series te hebben. Dat heb ik bij de Albert Schweitzer wel gezien: kinderen zijn teleurgesteld als ze 2 boeken gelezen hebben en er dan niet meer van die serie in de bieb zijn. Goed om in ons achterhoofd te houden.

Nu nog even wat drinken en dan lekker naar bed!

Geen opmerkingen: