maandag 17 september 2012

Verzameling

Als de jongens van judo komen gaan ze het liefst nog even bij het PAR-kantoor langs om nieuwe dingen te halen. Nou ja, vooral op verzoek van Theo. Maar nu is hij echt aan een verzameling begonnen. Gister heeft hij een PS-vlaggetje uit de goot geraapt. Nu zijn ze bij de MAN langs geweest. Resultaat: een autovlaggetje, 2 T-shirts, een enorme blauwe vlag.


Het is nog net als vroeger, toen verzamelde hij ook alles wat los en vast zat. Bierdoppen, spijkers, stickers en wat je allemaal nog maar kunt bedenken.
Ik ben blij dat ze hier geen 20 partijen hebben zoals in Nederland.



Van Thijs zijn juf kreeg ik de formulieren die ingevuld zijn voor de kinderpsychiater. Ziet er geheel anders uit dan de formulieren die de juf van groep 3 ingevuld heeft, ergens eind mei. Zo zie je dat er veel factoren meespelen in de beoordeling van een kind. Wel leuk dat deze juf het allemaal iets positiever benadert, maar ook nu heb ik mijn vraagtekens... Als ze invult bij: 'Praat veel' - weinig (keus uit: niet, weinig, gemiddeld, veel, zeer veel) dan denk ik dat dat aan de heel voorzichtige kant is! Want ik kan me niet voorstellen dat hij op school niet veel kletst. Normaal gesproken staat dat bekkie geen minuut stil. Tenzij hij zijn aandacht bij een moeilijke rekensom heeft. Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat de juf dat al doorheeft en hem allemaal rekensommen geeft om zijn tanden op stuk te bijten... Maar daar heeft Thijs zelf nog niks van gezegd.

                                         Nee, dit is Kiet niet maar Ard in 1977


Vanmiddag moesten ze (Kiet was er ook...) woordjes schrijven. Dictee oefenen: alle woordjes 4 x opschrijven. Poeh, aangezien ze allebei een slechte fijne motoriek hebben is dat een strafexercitie. Toch hebben ze het samen goed gedaan. De eerste helft ben ik er tussenin gaan zitten en heb de woordjes voorgelezen. Toen ze het klaar hadden (dus 2x opgeschreven) mochten ze eerst lekker spelen gaan. Voordat ze al te baldadig zouden worden. En uiteindelijk gingen ze zelf om kwart voor 4 weer aan de gang. Want daarna mochten ze Nemo kijken. Best knap dat ze dan zelf er voor kiezen om de tweede helft vlot af te werken!

Ard heeft aan het eind van de middag in de achtertuin een heel stel stammetjes afgezaagd. Er groeien grote palmen tussen en de bomen die er staan zijn helemaal niet mooi. Dunne stammetjes met de takken lelijk door elkaar gegroeid. Er vallen een soort kleine appeltjes af die snel wortel schieten, terwijl we zeker niet meer van die rotzooi willen hebben. Morgen maar even een foto maken.

Geen opmerkingen: